Hírek

Hulladékszállítás az ünnepen2020-10-16
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a lakosságot, hogy a 2020. október 23-i, pénteki kommunális hulladékszállítást a szállítás napján végzi el a közszolgáltató. Kérik, hogy a tárolóedényeket az előző nap estéjén szíveskedjenek kihelyezni a közterületre.
Részletek
Útfelújítás - Mező Imre utca2020-10-16
A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy 2020. október 20. (kedd) 7:00 óra és 2020. október 24. (szombat) 18:00 óra közötti időszakban a Mosonmagyaróvár, Mező Imre utcában útfelújítási munkák zajlanak. A jelzett terület teljes útzár alatt lesz! Ezen időpontokban a környező útkereszteződések (Terv utca – Szekeres R. utca; Hold utca – Mező Imre utca) forgalmi rendje megváltozik. Kérik, hogy fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek ezen szakaszokon!
Részletek
Közlemények - Ünnepségek2020-10-16
Az október 23-i nemzeti ünnep a Flesch Központban elmarad. Az ünnepi műsor felvételről kerül ezen a napon adásba. Az október 26-ára meghirdetett események jelen helyzetben a korábbiaknak megfelelően megrendezésre kerülnek. Győri SzC Bolyai Általános Iskola - Magyar Katalin emlékünnepség - nem tartják meg
Részletek
Átadták a felújított Szent Kristóf hidat Kisbodakon2020-10-09
2020. október 9-én a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” tárgyú, 1,906 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében felavatták a Szent Kristóf hidat. Az eseményt dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. Beszédében így méltatta a projektet: Rendkívül fontos munkákról van szó, amelyek a Felső-Duna árvízlevezető képességének és ökológiai állapotának a javítását célozzák. A beavatkozások 7 települést, Rajkát, Dunakilitit, Dunaszigetet, Kisbodakot, Dunaremetét, Lipótot és Ásványrárót érintik, és az itt élő csaknem tízezer ember életkörülményeit is befolyásolják. A projekt elkészülte után élhetőbb lesz a környezet, vonzóbb az embernek, a növény- és állatvilágnak egyaránt.
Részletek
Komposztáló konténerben gyűjtik a zöldhulladékot a Móra iskolában Mosonmagyaróváron2020-10-09
A Komposztálás Ünnepnapja előtt egy nappal, október 9-én adták át a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola számára azt a komposztáló edényt, mely a zöld- és szerves hulladékok feldolgozására alkalmas eljárással, vegyszermentesen képes lebontani az iskolában felhalmozódott zöldhulladékokat. Az eseményre az Országos Iskolakert-fejlesztési Program keretein belül került sor. A diákoknak Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet tartott az Agrárminisztérium ez irányú munkájáról, a környezettudatosság fontosságáról, külön kiemelve azt, hogy a jövő generációjának milyen fontos szerepe és felelőssége van a természetközeli gondolkodásmód elsajátításában.
Részletek
Őszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron 2020-10-09
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ősszel is megszervezi a lomtalanítást a városban a tavasszal bevezetett, új módon, az alábbiak szerint
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál