Hírek

TORLÓDIK A FORGALOM A MAGYAR-SZLOVÁK HATÁRÁTKELŐKNÉL A SZLOVÁK FUVAROZÓK SZTRÁJKJA MIATT2020-01-13
A szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete (UNAS) figyelemfelhívó közúti demonstrációt és blokádot tart a mai nap folyamán is, melynek során csak időszakosan engedik át a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a magyar-szlovák határszakaszon, Szlovákia irányába. Emiatt az érintett átkelőknél jelentősebb torlódások alakultak ki, főleg az M15-ös gyorsforgalmi úton, ahol a teljes szakaszon, vagyis 15 kilométeren állnak a teherautók a hétfő déli jelentések alapján.
Részletek
Tájékoztatás a téli fakivágásokról2020-01-10
A fák, fasorok fenntartásához tartozik szükség esetén a botolás, visszavágás (pl. vezetékbe nőtt, háztetőre-falhoz ér, közlekedést akadályozza) és legrosszabb esetben a kivágás. A közmű- és útépítések során is sok fa gyökere sérül meg, melyet megsínylenek, ill. a változó környezeti tényezők miatt is egyre több fa pusztul el. Jogszabály szerint ki kell vágni a fát, ha az az élet- vagy vagyonbiztonságot veszélyezteti és e veszély másként nem hárítható el.
Részletek
Mi is az ónos eső? - Közutas tájékoztató videó a jelenségről2020-01-10
A téli időszak egyik gyakori jelensége az ónos eső. Hogy mi is pontosan ez a csapadék, hogyan alakul ki és miként lehet ellene védekezni, arra ad választ ez a videónk, amit a mai napon publikáltunk hivatalos Youtube csatornánkon: https://www.youtube.com/watch?v=1SunhBMis1E
Részletek
Polgármesteri fogadóóra2020-01-07
Dr Árvay István polgármester 2020. január 9-én, csütörtökön 8-9 óra között a Városházán (Fő u. 11.) tartja az új esztendő első fogadóóráját. A polgármester január 23-án csütörtökön 8-9 óra között a Hivatal Mosoni Irodájában (Szent István király út 140.) várja az érdeklődőket.
Részletek
Karácsonyfa begyűjtés2020-01-07
A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a díszüket vesztett karácsonyfák begyűjtését a szolgáltató január végéig elvégzi. Elhelyezésükre az alábbi módon van lehetőség
Részletek
Nyugdíjas találkozó a Fekete iskolában2019-12-19
Már hagyományosan, minden év adventi időszakában, december 12-én látta vendégül egy találkozóra nyugdíjas pedagógusait a Fekete iskola tantestülete. A kötetlen, vidám hangulatú tea délutánon kedves műsorral köszöntötték a volt pedagógusokat az alsós diákok.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál